Första fotot är taget på håll och man ser publik samt Magnus Norgren längre fram. Det andra fotot visar Magnus Norgren, som sitter i rullstol, och Inga-Lena Arkeflod som står bredvid.
30 april 2024

Arbetet med teamsamverkan fortsätter - Magnus Norgren inspirerade och berörde

Under hösten 2023 och våren 2024 har biståndshandläggare, äldreomsorgens chefer samt legitimerad personal inom Välfärdsförvaltningen arbetat med teamsamverkan. I fredags hade man en träff där pingisspelaren och Dockstabon Magnus Norgren inspirerade och berörde under rubriken Livskraft.

Verksamhetschef Inga-Lena Arkeflod, som känner Magnus Norgren sedan många år, inledde dagen med att än en gång betona vikten av att alltid ha Kramforsbon som en självklar del av teamet i vård och omsorg.

Att vända det jobbiga till livskraft

Magnus Norgrens föreläsning lämnade ingen oberörd. Hans livsresa omfattar de mest jobbiga upplevelser med både mobbning och sjukdom. Redan på mellanstadiet började han utsättas för kränkningar från jämnåriga, ja även vuxenvärlden medverkade till en mycket tuff uppväxt. Magnus har också en väldigt svår och ytterst ovanlig nerv- och kärlsjukdom som gör att han långa perioder blir sängliggande med benen uppåt och huvudet nedåt.

MEN den inre styrkan har dock fått honom att övervinna många hinder och han är idag en framgångsrik pingisspelare och familjefar.

Under föreläsningen gav Magnus deltagarna flera värdefulla tips och idéer, där mycket gick ut på att fortsätta utveckla teamsamverkan där den enskilde, alltså brukaren/patienten, ska vara en del i teamet.

Lyhördhet, lyssna och tänka utanför boxen för att skapa individuella lösningar utifrån varje persons behov var andra tips som Magnus skickade med.

Ett foto av publiken.

Efter fikapausen fick de cirka 60 deltagarna sätta sig i de elva team som finns för varje särskilt boende för äldre/hemtjänst/hemsjukvårdsområde och diskutera följande frågor:

  1. Hur kan vi på bästa sätt tillgodose Kramforsbons behov? Behöver vi utveckla våra arbetssätt?
  2. På vilket sätt spelar Kramforsbon/patienten/brukaren en roll som medlem i teamet?

Camilla Johansson, verksamhetschef för Hälso- och sjukvården, avslutade dagen med att konstatera att det finns mycket som är bra, men också saker som kan bli bättre. Utvecklingsarbetet för att utveckla teamsamverkan med Kramforsbon som en självklar del i teamet fortsätter!

Arrangörer av eftermiddagen var förutom Inga-Lena och Camilla, Anna Böhlenius, Kajsa Eldeklint, Malin Lingensjö och Filip Grahl.

Fotnot:
Enhetschefer inom Funktionsstöd och legitimerad personal som arbetar inom det verksamhetsområdet ska genomgå samma teamutbildning under hösten. Utbildningen finansieras liksom satsningen mot äldreomsorgen med medel från God och nära vård.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef
Äldreomsorg
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se

Camilla Johansson
Verksamhetschef
Hälso- och sjukvård
0612-81 09 35
camilla.johansson@kramfors.se