09 juni 2017

Ny förvaltningschef för skolan

Ulrika Hurdén blir ny förvaltningschef för Barn-, kultur och utbildningsförvaltningen i Kramfors kommun. Hon tillträder befattningen 2017-09-11.

Ulrika kommer närmast från en tjänst som rektor för Grubbeskolan som är Umeå kommuns största 7-9 skola med cirka 430 elever (fem paralleller per årskurs).

Innan dess arbetade Ulrika som skolområdeschef och tillika rektor. Under den tiden ledde Ulrika processen med att slå samman två skolområden till ett – Ålidhems skolområde.

Sitt första ledaruppdrag fick Ulrika 2001 när hon blev rektor i Nordmalings kommun. Hon tjänstgjorde dessutom som tillförordnad barn- och utbildningschef i två omgångar under de åren.

Grundutbildning som SO-lärare
I grunden är Ulrika SO-lärare och har arbetat en kort tid i Sollefteå men annars huvudsakligen i Nordmaling där hon också bor.

Ulrika är gift och har två vuxna barn. Hon planerar att veckopendla från Nordmaling.

Ulrika Hurdén beskriver själv sitt ledarskap som inlyssnande och demokratiskt. Hon jobbar gärna i processer och försöker få så stor delaktighet som möjligt i process från idé till genomförande.

- Att leda utveckling och ta mig an utmaningar är något som driver mig oavsett om det gäller min profession inom utbildning, i föreningslivet eller i mitt privatliv, säger Ulrika Hurdén.

Anki Johnsson fortsätter som tf
Anki Johnsson fortsätter som tillförordnad förvaltningschef fram till dess Ulrika Hurdén är på plats och återgår därefter till sin ordinarie tjänst som biträdande förvaltningschef.

BKU-nämndens ordförande, Thomas Näsholm (S), har medverkat i rekryteringsprocessen.

- Det har varit en bra process med flera kvalificerade kandidater. Något som vittnar om att Kramfors är en intressant skolkommun - och som jag är mycket stolt över, säger Thomas Näsholm.


Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Nina Ulander

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt, kommunchef
Tel: 0612 - 801 10
peter.carlstedt@kramfors.se