09 maj 2018

Medborgardialoger om framtidens förskola och skola

Hur skapar vi den bästa situationen för våra barn? En vardag i förskola och skola där även pedagoger trivs och lokalerna används på ett funktionellt sätt? Välkommen till medborgardialoger om framtidens förskola och skola!

Vi har under en lång tid bedrivit ett utvecklingsarbete inom skolvärlden. Detta arbete går nu in i nästa fas. Vi vet att förändringar måste göras, men har ännu inte beslutat vad. Barn-, kultur- och utbildningsnämnden initierade därför för en tid sedan ett utredningsarbete, som rör upptagningsområdena kring Gudmundråskolan, centrala Kramfors och Ytterlännäs.

Det är viktigt att betona att allt ännu befinner sig på undersökningsstadiet, inget är klart. För att vi ska nå målet behöver vi veta vad föräldrar, personal och övrig allmänhet tycker.

– Därför bjuder vi in till ett antal medborgardialoger. Det blir två under våren och en senare i höst, berättar Ulrika Hurdén, chef för BKU-förvaltningen.

Datum, plats och tid

Måndag 21 maj Lunde Folkets hus kl 18.30-20.30

Onsdag 30 maj Kramfors Folkets park (teatercaféet) kl 18.30-20.30

Tisdag 25 september Bollsta Folkets Hus kl 18.30-20.30

– Jag vill verkligen uppmuntra alla intresserade att komma. Det är inte någon informationsstund, som vi bjuder in till, utan alla ska verkligen får göra sin röst hörd och komma med förslag.

Förutom Ulrika Hurdén medverkar verksamhetscheferna Stefan Karlstedt (grundskola) och Anki Johnson (förskola). BKU-nämndens ordförande Thomas Näsholm (S) närvarar också.

Vill du komma? Anmäl dig till kommun@kramfors.se senast tre dagar innan utsatt datum.

Vi bjuder på en enklare fika.

Media kommer att bjudas in och vi dokumenterar även själva.

 

Här kan du läsa om våra medborgardialoger

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Hurdén
Chef BKU-förvaltningen
0612-804 00
ulrika.hurden@kramfors.se

Thomas Näsholm (S)
Ordförande BKU-nämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se