24 juli 2018

Nordvik Höga kusten kompetens i konkurs

Nordvik Höga kusten kompetens AB försattes i konkurs den 20 juli. Kommunala verksamheter påverkas av detta och mer information kommer att publiceras när omständigheterna inför kommande läsårsstart klarnat.

Sedan 2016 bedriver Ådalsskolan naturbruksprogrammet som lärlingsutbildning i samarbete med Nordvik Höga kusten kompetens AB.

– Vi har fått beskedet och kommer under veckan att få mer information av konkursförvaltaren för att kunna gå vidare och meddela eleverna om vilka alternativ som finns för dem, säger Peyman Vahedi, rektor på Ådalsskolan.

Gymnasiesärskolan bedriver också verksamhet på Nordvik och är påverkade på liknande sätt.

– Visserligen är den skolformen helt kommunal men vi är fortfarande helt beroende av den verksamhet som finns på Nordvik. Även där finns det oklarheter som vi behöver reda ut, förklarar Peyman Vahedi.

Även vuxenutbildningen påverkas av konkursen då Nordvik Höga kusten kompetens AB bedriver ett antal utbildningar på entreprenad till kommunens vuxenutbildning. De utbildningar konkursen berör är Trädgård grund samt utbildning till hovslagare och florist.

De elever som antagits kommer få mer information så snart vi vet mer. För kontakt med studie- och yrkesvägledare hänvisas till ordinarie telefontider.

Nordvik Höga kusten kompetens AB ägs av Hushållningssällskapet Västernorrland Holding AB.

Läs mer

Nordvik Höga kusten kompetens AB har försatts i konkurs Länk till annan webbplats. 2018-07-22

Vuxenutbildning, studie- och yrkesvägledning

Gymnasieutbildningar, vägledningscentrum, kontakt

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Peyman Vahedi, rektor
Ådalsskolan peyman.vahedi@kramfors.se

Mikael Wiklund, rektor Vuxenutbildningen mikael.wiklund@kramfors.se