27 juli 2018

Konstruktiva diskussioner kring Nordvik Höga kusten kompetens

I förra veckan meddelande Nordvik Höga kusten kompetens AB att företaget försatts i konkurs. Sedan dess har diskussioner pågått mellan Hushållningssällskapet, konkursförvaltaren och kommunen om förutsättningarna för en terminsstart i höst.

– Vi har lyft fram och arbetat med olika frågeställningar som vi vill diskutera vidare. Diskussionerna har varit konstruktiva och vi räknar med att kunna informera eleverna under veckan som kommer, säger Peyman Vahedi, rektor vid Ådalsskolan.

Goda förhoppningar – besked i nästa vecka

För vuxenutbildningens elever som går eller har antagits till utbildningarna Trädgård grund, Florist och Hovslagare finns, efter diskussioner med konkursförvaltaren, goda förhoppningar om att utbildningarna kan genomföras som planerat under hösten. Slutligt besked från konkursförvaltaren kommer i början på nästa vecka.

– I onsdags informerade vi berörda elever och kommuner via e-post. Det inträffade är självklart mycket beklagligt men vår förhoppning är att det kommer att lösa sig till terminsstart, säger Anna-Stina Fors Sjödin, chef, Bistånds-, arbetsmarknads- och sociala serviceförvaltningen.

Läs mer

Nordvik Höga kusten kompetens i konkurs

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Peyman Vahedi, rektor
Ådalsskolan peyman.vahedi@kramfors.se

Mikael Wiklund, rektor Vuxenutbildningen mikael.wiklund@kramfors.se