03 augusti 2018

Naturbruksprogrammet på Nordvik fortsätter

Naturbruksprogrammet för gymnasieelever på Nordvik fortsätter enligt tidigare planering.

– Vi har fått beskedet från Hushållningssällskapet att verksamheten kan fortsätta i sådan omfattning som vi behöver för våra utbildningar, säger Peyman Vahedi, rektor på Ådalsskolan.

Detta innebär att Naturbruksprogrammet för gymnasieelever som lärlingsutbildning, och Skog, mark och djur samt Fordonsvård och godshantering fortsätter sina verksamheter på Nordvik som arbetsplats.

– Vi kan konstatera att namninsamlingar och återkoppling i olika former har visat betydelsen av Nordvik för många elever och vårdnadshavare. Att elever trivs och når goda studieresultat på en arbetsplats ska vi givetvis värna om.

Under tiden som det har varit osäkert kring hur framtiden skulle bli har vårdnadshavare och elever hört av sig och hänvisats till vår webbplats för att kunna följa våra nyhetsuppdateringar. Nu kommer kommunikationen att bli mer personlig genom samtal och mejl till enskilda elever.

– För mig är det väldigt viktigt att lyfta fram de elever och vårdnadshavare som hört av sig och ge dem massvis med beröm. Trots frustration och stress har de varit stöttande och gett sin positiva syn och vänliga ton för att vi ska försöka lösa situationen.

Det ska de ha särskilt tack för, hälsar Peyman Vahedi.

Bakgrund

Nordvik Höga kusten kompetens AB, som försattes i konkurs den 20 juli 2018, ägs av Hushållningssällskapet Västernorrland Holding AB. Konkursen påverkar de kommunala utbildningarna som är beroende av den verksamhet som finns på Nordvik.

Läs mer

Florist och hovslagare – terminsstart Nordvik

Kursstart på Nordvik – besked till elever inom kort

Konstruktiva diskussioner kring Nordvik Höga kusten kompetens

Nordvik Höga kusten kompetens i konkurs

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Peyman Vahedi, rektor
Ådalsskolan peyman.vahedi@
kramfors.se