09 november 2016

Bättre infrastruktur behövs

Nya hållplatser som underlättar pendling. En så kallad kryssväxel vid resecentrum. Och en bättre väg mellan Gallsäter och Norrfällsviken.

Det är några av de åtgärder som Kramfors kommun prioriterat när de fått lämna synpunkter till Länsstyrelsen. Åtgärder som är kopplade till den regionala transportplanen för 2018-2029.

Likadant skyltsystem oavsett trafikslag
Kommunen påpekar också att det behövs ett övergripande helhetsgrepp för att skapa hållplatser som är tydliga och lätta att känna igen för resenären. Ett skyltsystem som ser likadant ut i samtliga kommuner.

- Ja, vi tycker att det bör finnas en tydligare prioritering kring åtgärder av hållplatser, konstaterar Staffan Östman, chef Samhällsavdelningen.

De hållplatser kommunen vill satsa på för att underlätta pendling är:

  • En ny hållplats och pendlarparkering i Gräta, Torrom.
  • En ny hållplats och pendlarparkering vid trafikplats Gallsäter södra. Och en översyn av infarten söderifrån mot Nordingrå.
  • En ny hållplats vid Nordvik i anslutning till E4:an.

Upprustad väg mot Nordingrå
- Men även vägen mellan Gallsäter och Norrfällsviken är i stort behov av upprustning. Sommartid är den en av de mest trafikerade vägarna i området genom och ut i Höga kusten, säger Staffan Östman.

När kommunen ändå får chansen att skicka in synpunkter i transportplanen så passar vi också på att understryka tidigare års åtgärder som man lyft, men som inte blivit verklighet.

Transportplanen behandlades på kommunstyrelsens arbetsutskott igår.

Länk till hela dokumentet i pdf Pdf, 2.1 MB, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Staffan Östman
Chef samhällsavdelningen
Tel: 0612 - 803 07
staffan.ostman@kramfors.se

Gudrun Sjödin
Vice ordförande
kommunstyrelsen
Tel: 070 - 358 04 02
gudrun.sjodin@kramfors.se