25 april 2017

Myndighetsutövning med kvalitet

Kramfors kommun hamnar på plats 41 när SKL (Sveriges kommuner och landsting) för fjärde gången redovisar resultatet för företagsklimat i rapporten ”Öppna jämförelser – företagsklimat”.

Nöjda företagare i kommunen
Rankingen baseras på företagarnas svar i undersökningen ”Löpande insikt”. Även andra kunder har fått enkäten och svaren visar att de varit lika nöjda som företagarna.

- Vi är väldigt glada över det fina resultatet. Nu ska vi fira på förvaltningen och sedan jobba vidare med Miljö- och byggnämndens målsättning: ”En myndighetsutövning i ständig utveckling”, säger Siv Sundström, förvaltningschef på Miljö- och byggförvaltningen och Malin Svanholm, ordförande i Miljö- och byggnämnden.

Undersökningen
De som fått enkäten har fått ett beslut eller haft tillsynsbesök. I Kramfors ingick Miljö- och byggförvaltningens arbete med bygglov, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

Enkäten hade 38 frågor som omfattade elva bakgrundsfrågor, tre frågor kring det som kallas NKI (Nöjdkundindex) samt 24 frågor kopplade till sex serviceområden: information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

Läs mer om undersökningen här Pdf, 2.1 MB. (länk)

Frågor besvaras av: Siv Sundström, förvaltningschef

Uppdaterad: Sidansvarig: Erik Andrèe

Frågor kring nyheten?

Siv Sundström
Förvaltningschef
Tel: 0612 - 803 70
siv.sundstrom@kramfors.se