07 december 2017

150 ambassadörer i nätverk för kommunens bästa

Nu är vi 150 ambassadörer! Det som började i liten skala som nätverk har nu växt sig stort med medlemmar över hela kommunen, ja även utanför. Först ut som ambassadörer var taxirörelsen, idag uppvaktades de därför med en blomma.

- Ni har verkligen varit föregångare och vi är så glada över ert engagemang, säger Hjördis Rislund Åsander vid näringslivsenheten.

Snart fem år sedan starten
Det var 2013 som Hjördis och hennes dåvarande kollega Ann-Kristin Leiderud fick idén att köra igång ett nätverk av människor som brann för Kramfors som kommun att bo och jobba i och som gärna spred sina positiva tankar.

- Vad passade då bättre än att börja med taxichaufförer? De träffar dagligen folk och kan kommunen utan och innan, berättar Hjördis.

Självklara ambassadörer
Entreprenörerna i Kramfors Taxi menar att uppdraget är självklart för dem. Vid nästan varje körning får de frågor om Kramfors och de agerar många gånger turistinformatörer. Finns tid över kan de till och med åka förbi nåt turistmål, till exempel Lundemonumentet, och visa upp.

- Det har hela tiden funnits en välvilja bland taxifolket, som sedan spridit sig till övriga. Handlare, frisörer, ja alla typer av yrken finns med i ambassadörsnätverket, men även privatpersoner och kommunanställda.

Lätt att komma med
På slutet har det tickat på riktigt fort i medlemsregistret. Arbetet ryms numera inom ramen för projektet Framtidsbygget – en hel kommun och man kan anmäla sig via en e-tjänst på www.kramfors.se/ambassador Länk till annan webbplats.

Mixen av människor skapar framgång
Vid företagsgalan i november utsågs skicrossåkaren Sandra Näslund till Årets ambassadör. Andra kändisar som finns med i nätverket är Magdalena Forsberg och Titti Sjöblom.

- Det är just mixen av människor som är så bra. Här samlas vi alla under ett och samma mål – att tala väl om och lyfta kommunen, säger Hjördis Rislund Åsander.

- Vi är jätteglada över alla 150 som finns med i nätverket och jobbar nu vidare. Målet är 250!

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Hjördis Rislund Åsander
Näringslivsutvecklare
0612-805 03
hjordis.asander@kramfors.se