22 februari 2017

Förändringar på chefsnivå

Kommunen som organisation står inför en rad förändringar. Först ut är att BKU-förvaltningens chef Peter Levin tar rodret för den tekniska avdelningen. BKU behöver i sin tur rekrytera en ny förvaltningschef.

Vid årsskiftet delades samhällsavdelningen upp i två delar. Den tekniska verksamheten, som omfattar enheterna avfall, gata/park, VA-verk samt VA-drift, blev då en egen avdelning. Nuvarande tekniske chefen Tomas Lundin aviserade tidigt att han inte är intresserad av att leda den nya avdelningen utan blir chef för enheten VA-verk.

Kommunen har alltså haft ett behov av att lösa frågan om teknisk chef. Samtidigt löper Peter Levins förordnande som Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningens (BKU) högste chef ut den sista december.

- Jag inledde redan i höstas ett framtidssamtal med Peter och det föll sig naturligt att fråga om han vill ta sig an rollen som chef för tekniska avdelningen, berättar kommunchef Peter Carlstedt.

Peter Levin sade sig vara intresserad av en ny utmaning och börjar sitt uppdrag 1 april.

I sin bakgrund har Levin en officersutbildning vid arméns underhållskola, en akademisk examen som jägmästare och samt en rektorsutbildning. Han har varit BKU:s förvaltningschef under fem år, men även arbetat som rektor för Skedomskolan inom naturbruksgymnasiet, utvecklingschef för Träakademin och vuxenutbildningschef inom Kramfors kommun.

-Det känns tryggt med en avdelningschef för vår tekniska verksamhet som har erfarenhet av att leda politiskt styrd verksamhet och som har en så bred kompetens som Peter har, säger Peter Carlstedt.

Anki Johnson tillförordnad förvaltningschef för BKU
BKU har under de senaste åren arbetat metodiskt med att utveckla verksamheten. Som förvaltningschef har Peter Levin naturligtvis varit en del i detta och bidragit positivt.

Under rekryteringen av hans efterträdare går biträdande förvaltningschef Anki Johnson in som tillförordnad förvaltningschef. Hon har arbetat tillsammans med Levin under många år och känner ingen oro över att verksamheten ska påverkas negativt.
- Vi har en bra grund att stå på och arbetar vidare enligt den kurs vi ställt in med vårt systematiska kvalitetsarbete och idéplattformen att luta oss mot, säger Anki Johnson.

Inte heller BKU-nämndens ordförande Thomas Näsholm (S) har några negativa farhågor.
- Peter har gjort ett bra jobb och Anki är trygg i sin roll. Kramfors är en bra skolkommun och kommer att så förbli, det är jag övertygad om.

Värdefulla trotjänare ska ersättas
Staffan Östman slutar som chef i sommar för Samhällsavdelningen. Han går inte i pension direkt utan fortsätter ytterligare en tid som projektledare för några strategiskt viktiga utvecklingsprojekt och som sakkunnig i trafik- och infrastukturfrågor. Rekryteringen av en efterträdare har inletts och där söker vi en utvecklingschef.

Anita Bergström, som är chef för Koncernstaben, går i pension i sommar. Rekrytering av hennes ersättare påbörjas inom kort.

Även vår kostchef Karin Lidén slutar med pension i sommar. Där har rekryteringsarbetet påbörjats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommunchef
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se