08 mars 2017

Kommunen möter Ylva Johansson

Kramfors kommun har fått en personlig inbjudan till samtal med Ylva Johansson, arbetsmarknads- och etableringsminister. Mötet äger rum i morgon den 9 mars.

På plats i Stockholm är vårt kommunalråd Jan Sahlén (S) och Jonas Norén, verksamhetschef för frågor som rör vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad.

Nyanländas etablering
Regeringen vill främja samverkan mellan kommunerna och arbetsförmedlingen kring nyanländas etablering på arbetsmarknaden och Ylva Johansson vill nu samtala med bland annat Kramfors kommun om olika modeller för denna samverkan.

- Det är mycket positivt att vi får möjlighet att ha en dialog på nationell nivå med Ylva Johansson om dessa frågor. Det är ett gemensamt politiskt ansvar som vi behöver prioritera för att stimulera så att fler nyanlända kommer ut i arbete, säger Jan Sahlén (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det är ”Delegationen för unga till arbete” som bjuder in utvalda kommuner till samtal. I samtalet ska man diskutera de modeller som finns föreslagna för hur kommunerna och Arbetsförmedlingen tillsammans kan underlätta nyanländas etablering i Sverige och på arbetsmarknaden.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Nina Ulander

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlén (S)
Kommunalråd
072-572 45 20
jan.sahlen@kramfors.se