19 maj 2017

Många idéer för Hagaparken

Torsdagens medborgardialog kring Hagaparken var intressant för många. Cirka 50 personer i alla åldrar slöt upp på Skarpåkersskolan. Och kreativiteten var stor!

När samhällsavdelningen bjöd in till information och dialog kring det som går under arbetsnamnet Hagaparken var intentionen att få höra vad människor tycker. Vilka idéer som finns och hur människor att vill utveckla det aktuella området vid Kyrkviken i Kramfors.

- Det var fantastiskt roligt att så många kom. Engagemanget var över förväntan och vi har fått in många önskemål på vad som kan finnas där, säger samhällavdelningens chef Staffan Östman.

Kramfors kommun äger marken och är inställd på att göra något bra av ytan. Närheten till vatten gör den naturligtvis extra attraktiv för bostäder. Westerlind Fastigheter, som fått i uppgift att se över vilka förutsättningar som finns för att bygga lägenheter vid Hagaparken, berättade om sitt arbete.

Även Krambo fanns på plats för att berätta om sina visioner för framtida bostäder. Det kommunala fastighetsbolaget är redan igång med sin marknadsundersökning och kommer under våren att fatta beslut om var, när och hur det ska byggas. 

Men tillbaka till workshoppen om vad folk önskar i övrigt! De församlade arbetade ivrigt och fick ihop en ganska lång önskelista. Lekpark, gångstig, lättare att nå vattnet, beachvolleyboll, scen, vinteraktiviteter... listan kan göras lång.

-Vi ska gå igenom allt nu och kommer att presentera resultatet efter sommaren, säger Staffan Östman.
- Även om det är en lång process med finansiering och tillstånd är vi inriktade på utveckling. Redan i höst tror jag att vi ska kunna börja bygga en lekpark.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Staffan Östman
Chef samhällsavdelningen
0612-803 07
staffan.ostman@kramfors.se