31 maj 2018

Ännu en avdelning för
femåringar på Sidensvansen

Från och med augusti 2018 öppnar vi ytterligare en avdelning för femåringar vid Skarpåkerns förskola, Sidensvansen. Det beslutade Barn-, kultur- och utbildningsnämnden (BKU) igår den 30 maj.

Som vi berättat tidigare ökar behovet av förskoleplatser i Kramfors kommun hela tiden. För att frigöra platser åt yngre barn flyttades 22 femåringar under hösten 2017 till en avdelning på Sidensvansen.

– Initiativet har slagit väl ut och vi har därför för avsikt att öppna ytterligare en avdelning för samma åldersgrupp, säger nämndsordförande Thomas Näsholm (S).

Totalt 44 platser

Avdelningen kommer att ha lika många platser som den första. Totalt sett ska det alltså finnas plats för 44 femåringar på Sidensvansen.

Femåringar även vid Juno och i Ullånger

Övriga femåringar i centrala Kramfors placeras vid Juno förskola. På så vis erbjuds alla barn som tillhör Skarpåkerskolans upptagningsområde en likvärdig verksamhet.

Det finns dessutom beslut på femårsverksamhet i Ullånger. Den planeras från och med augusti 2018 då de äldsta förskolebarnen flyttar in i Ullångerskolans lokaler.

Bild från invigningen av Sidensvansen 2017

Bild från invigningen av Sidensvansen 2017.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S)
Ordförande BKU-nämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@
kramfors.se

Ulrika Hurdén
Förvaltningschef BKU
0612-804 00 ulrika.hurden@kramfors.se