28 juni 2017

Snabba resultat av projekt

Nu är de första bryggorna på plats inom projektet ”Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum”.  Bryggorna har byggts av Fritidsenheten i nära samarbete med båtklubbarna i Sandslån, Nyadal och Kramfors. 

- Ett spännande projekt som ger oss kraft att gemensamt utveckla besöksnäringen i Ådalen och Höga Kusten där vi under kort tid har nått konkreta resultat säger Patrik Asplund, chef Fritidsenheten. 

Projektet har många medfinansiärer och samarbetsparter som Länsmuseet Murberget, Svenska kyrkan, Höga Kusten destinationsutveckling samt flera lokala företag och föreningar.  

- Vi har ett bra samarbete med Fritidsenheten. Arbetet med bryggorna gick snabbt och är genomfört  med mycket gott resultat, säger Ove Vesterman, båtklubben Flottaren. 

Projektet ”Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum” fick 6,5 miljoner kronor av EU i mitten av juni. Genom projektet har Kramfors kommun fått möjlighet att tillsammans med andra förbättra destinationens infrastruktur och satsa på paketering av fler smultronställen längs älven och kusten. Budgeten för projektet är 13,2 miljoner och det löper fram till 2020.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Katarina Lundholm

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef fritidsenheten
Tel: 0612 - 801 70
patrik.asplund@kramfors.se