23 november 2017

Utveckling på Sandslån

Hur kan Sandslån utvecklas för såväl långväga som lokala besökare? Projektet Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum fortsätter utvecklingsarbetet på Sandslåns historiska mark.

För drygt en månad sedan hölls ett första möte tillsammans med öns olika aktörer, för att presentera projektet och inleda diskussioner kring besöksnäringen på ön. I måndags återsamlades aktörerna på Sandslåns Vandrarhem & Camping.

Förutom Sandslåns Vandrarhem & Camping fanns även Båtklubben Flottaren representerade, liksom Sandslåns samhällsförening, Föreningen medeltidsskeppet Styra, smedjan, Hälsokaféet Älvs ände och High Coast Coffee Camp. Ninni Melander, kommunens kulturenhetschef, fanns på plats för Flottningsmuséets räkning.

Deltagare Sandslån

Alla deltagare fick möjlighet att berätta om sina tankar och planer för framtiden. Sedan förra mötet hade flera tänkt till kring vad just de kan göra för att utveckla Sandslån.

Projektets affärsutvecklare, Ann Holst och Pia Berggren från YourWill AB, presenterade sig. Projektet kan via YourWill erbjuda coaching och affärsutveckling för aktörerna. Förhoppningen är att hitta nya affärsmöjligheter, nya marknader och ett nytt tänk kring den egna verksamheten.

Utvecklingen av besöksmålet Sandslån är ett arbete som kommer fortsätta projektet ut, till och med 2019. Förutom affärsutveckling och marknadsföring, kan projektet även ge stöd till nya evenemang och aktiviteter samt skyltning och kommunikation. Tillsammans med Nyhamn, Marieberg och Box utgör Sandslån en av projektets sju noder.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Projektledare Lars Holmberg
Tel: 0612 - 805 25
lars.holmberg@kramfors.se

Kulturutvecklare Karin Högström
Tel: 0612 - 800 81
karin.hogstrom@kramfors.se