01 mars 2017

Kvinnors rättigheter synliggörs under vecka 10

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Det uppmärksammar vi genom att ha en mängd olika aktiviteter under under hela vecka 10. Med syfte att synliggöra kvinnors situation i världen bjuder Kvinnohjärtat in till följande:


6 mars kl 13.00- 16.00, Royal bio

En dag om kvinnors rättigheter
Gunvor Ngarambe från Internationella kvinnoförbundet kommer till Kramfors och håller en föreläsning om kvinnors rättigheter och FN:s arbete för kvinnor. I anslutning till föreläsningen kommer kommunens samordnare våld i nära relation, Anna-Karin Hasselborg, att berätta om hennes arbete och om hur Kramfors kommun arbetar i frågor som rör våld mot kvinnor. Föreläsningen arrangeras av Kramforshjärtat i samverkan med Kulturenheten och biblioteket.

7 mars kl 14.00-15.00, Kramforshjärtat
Kvinnojouren kommer till Kramforshjärtat och berättar om sin verksamhet och kvinnors rättigheter.

8 mars kl 12.20-12.50, Kramforshjärtat
Miniseminarium med Anna-Stina Fors Sjödin. Anna-Stina är förvaltningschef inom kommunens BAS-förvaltning (Bistånd-, arbetsmarknad- och social serviceförvaltning) samt biträdande kommunchef.
Tema: Att leda med tanke och känsla.

8 mars kl 13.00, Kramforshjärtat
Miniseminarium med jämställdhetsutvecklare Jenny Långström och Anna-Karin Hasselborg, samordnare för frågor som rör våld i nära relation.
* De visar statistik på hur jämställt Kramfors kommun egentligen är samt visar exempel på hur kommunens arbete för jämställdhet ser ut. De samlar också in synpunkter på vilka jämställdhetsfrågor du som invånare tycker att vi ska prioritera och arbeta med.

9 mars kl 12.20-12.50, Kramforshjärtat

Miniseminarium med Gulsoom Asadi som kommer att berätta om kvinnors situation i Afghanistan. Seminariet anordnas i samverkan med NBV.

 

Kramforshjärtat ligger på Limstagatan 13.

Detta händer på bibblan

Även biblioteket i Kramfors anordnar aktiviteter med anknytning till Internationella kvinnodagen under vecka 10. Dessa hittar du mer information om i vår evenemangskalender. Klicka på länkarna så lotsas du till kalenderposten.

7 mars Kvinnor skriver på Wikipedia

7 mars Filmen Feminism Inshallah


Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Sofie Eriksson
Projektledare Kramforshjärtat
0612-802 95
sofie.eriksson@kramfors.se