03 oktober 2017

Musikalfestivalen närmar sig

Snart är det premiär! Premiär för Kramfors första musikalfestival. Projektledaren tillika eldsjälen Åsa Jönsson planerar just nu för fullt och jobbar hårt för att allt ska bli perfekt till den 19-21 oktober.

- Det ska blir otroligt roligt att hälsa alla välkomna, både deltagare och publik. Jag kan lova att det blir en helg fylld av sång, dans och teater.

Fart och fläkt med andra ord. Glädje och upplevelse, men samtidigt nya kunskaper och utveckling.

Två syften
Musikalfestivalen har nämligen två målgrupper; publik och utövare. Och det finns gott om godis för båda målgrupperna att njuta av.

- Ja, vi vill få ut det mesta av det bästa. Det blir därför flera uppträdanden och konserter för allmänheten, men också möjlighet för såväl pedagoger som ungdomar att lära sig mer inom sång, musik, dans och teater.

Musikalfestivalen är ett samarbete mellan Kramfors kommuns kulturskola och Hola folkhögskola. Vid sin sida i arrangörstruppen har Åsa Jönsson därför rektorerna Sune Johansson och Hans-Olof Furberg.
- Vi har planerat under ett år och nu börjar det närma sig…

Fortbildning och nätverk
Den del av festivalen som handlar om fortbildning kommer att äga rum både på Hola och i centrala Kramfors. Pedagoger från hela landet samlas för att få nya idéer och kunskaper på torsdag och fredag. Under lördagen kan barn och unga delta i en workshop på kulturskolan.

- Vi har satt ihop en kår av föreläsare och utbildare utifrån Kramfors styrkor. Sedan har vi ett samarbete med till exempel Teater Västernorrland och Dans Västernorrland som betyder mycket, säger Åsa.

Foto: Pontus Hook

Publika evenemang varje dag
Kramfors är sedan länge en omvittnat bra musikkommun. Körsång, revyer, kabaréer och inte minst de stora musikaluppsättningarna Harry Oliver, Där älv möter hav och En vacker dag är bara några exempel på sådant som arrangörerna av musikalfestivalen lyfter upp som goda exempel.

- Festivalen avslutas därför med en stor konsert på Kramfors teater. Där medverkar flera av våra körer tillsammans med våra hemvändande artister Emanuel Bagge, Karolina Furberg, Malin Stenbäck och Åsa Lundman. Det kommer att bli maffigt!

Minst lika mäktig blir nog upplevelsen att ta del av musikalstjärnorna Karl Dyalls och Rennie Mirros show på fredagskvällen. Två av Sveriges bästa entertainers intar då scenen.

- Och på torsdagskvällen kan man gå på musikalpuben Open Mic på Kramm. Dessutom uppträder kulturskolan vokalensemble och estetiska programmet under helgen.

Lägg därtill programpunkten ” En vacker dag – Kramfors musikalsuccé” då Sune Johansson, Hans Garneij och Bo R Holmberg talar på Konsthallen och saken är biff.

Det blir en fullspäckad festival!

Fakta

  • Festivalen finansieras av Kramfors kommun och Landstinget Västernorrland
  • Biljetter till evenemangen säljs via www.tickster.se Länk till annan webbplats.
  • I Kramfors kan man också köpa biljetter hos kundstjänsten Kom in. Sollefteå: Sollefteå museum.
    Härnösand: Öbacka Bok och Härnösands teater.
Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

 Åsa Jönsson
Kramfors kulturskola
073-818 95 59
asa.jonsson@kramfors.se