02 juli 2018

Litteraturkryssning i Ådalen

Författarna Maria Hamberg, Therése Söderlind, Grzegorz Flakierski, Bo R Holmberg och Mats Jonsson går ombord på Ådalen III den 21 september för att fira utgivningen av sin novellsamling. Följ med på kryssning och boksläpp!

Tillsammans utgör de fem några av våra mest namnkunniga ångermanländska författare. I novellsamlingen skriver de om olika händelser och skeenden ur Ådalens dramatiska historia: häxprocesserna, Ådalen 31 och Sandöbroraset, men också om vardagslivet och samhällets utveckling över tid.

Livet längs Ångermanälven

Händelserna skildras genom olika karaktärer. En åldrande kvinna, unga män, barn och deras mödrar ger liv åt skeenden som format dagens Sverige. Genom berättandets kraft länkas det förflutna till nutiden och ger nytt liv till strökajer, missionshus och andra spår i landskapet längs Ångermanälven.

En resa i tid och rum

Utgivningen av novellsamlingen firas med en litteraturkryssning på Ångermanälven.

– Idén kommer från personalen på biblioteket i Kramfors, berättar Karin Högström, kulturutvecklare vid Kramfors kommun. Det känns också jättebra att göra arrangemanget tillsammans med lokala entreprenörer, Kramfors bokhandel och Ådalen III.

Novellsamlingen är en del i Kramfors kommuns projekt Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum. Författarna har under våren träffat och samtalat med intresserade Kramforsbor, föreningar och företag vid ett antal  inspirationsträffar. Novellerna kommer bland annat vara en del i de geografiska rundturerna som planeras i Ådalen inom projektet.

Biljetter till litteraturkryssningen den 21 september

Biljetter till litteraturkryssningen släpps idag, den 2 juli och går att köpa på Kramfors bokhandel i Kramfors och Dahlbergs bokhandel i Sollefteå, telefon 0612-140 40, info@kramforsbokhandel.

Biljettpriset är 550 kronor per person. Ombord på Ådalen III bjuder vi på föreläsningar, skärgårdsbuffé och ett alldeles färskt exemplar av novellsamlingen.

Ådalen III avgår från Sandslån kl. 17.30 och vidare från Kramfors kl. 18.30 fredagen den 21 september.  Omkring kl 23.00 angör vi brygga efter avslutad kryssning.

Läs mer
Fler kulturskapare medverkar i antologi om Ådalen, 2018-04-11

Fem författare skildrar Ådalen i tid och rum, 2018-02-22

Författare levandegör Ådalen, 2018-02-19

Besöksnäring i Höga kusten – en resa i tid och rum

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Karin Högström
Kulturutvecklare
0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se

Lars Holmberg
Projektledare
0612-805 25 lars.holmberg@kramfors.se