07 augusti 2017

Nya medarbetare inom integration

Joumana Abou Hammoud och Safaa Alhaj Bakou arbetar sedan en tid tillbaka hos oss inom området integration. Joumana vikarierar för Maria Casal som integrationsstrateg och Safaa är samordnare på Kramforshjärtat under Sofie Erikssons barnledighet.

Joumana Abou Hammoud kommer från Syrien, men har Sverige som sitt hemland sedan 2015. Hon är utbildad civilingenjör med inriktning konstruktion. Joumana har även studerat leadership development under ett halvår vid Oxford i London. Hon har mångårig erfarenhet av att jobba i offentlig förvaltning i Damaskus, men har också arbetat åt ett stort privat företag i Dubai.

- Nu är Kramfors mitt hem och jag trivs bra i Brunne där jag bor. Jag jobbar 70 procent, vilket känns som en bra start, säger Joumana.


Liksom Joumana har Safaa Alhaj Bakou sina rötter i Syrien (Raqqa). Hon kom till Sverige 2013 och fick ett år senare sitt uppehållstillstånd.

Kramforshjärtat öppnade i december ifjol och Safaa har tillbringat mycket tid där som språkhandledare.
- Det var därför ganska lätt för mig att svara ja på frågan om att vikariera för Sofie nu när hon ska få barn.

Safaa är utbildad IT-ingenjör och hoppas så småningom att kunna arbeta som sådan. Även Safaa bor i Brunne, faktiskt granne med Joumana.

Både Safaa och Joumana har sina kontor på Kramforshjärtat.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Joumana Abou Hammoud
Integrationsstrateg
0612-802 98
joumana.abouhammoud
@kramfors.se

Safaa Alhaj Bakou
Samordnare Kramforshjärtat
0612-802 95
safaa.alhaj.bakou@kramfors.se