21 augusti 2017

Ekonomismart så klart!

Den här veckan har Kramfors kommun några satsningar igång för att ge människor kunskap, råd och stöd när det gäller ekonomi. Utbildningar som syftar till att förebygga skuldsättning och skapa trygghet i vardagen.

TRIA fokuserar på ungdomar
Tisdag 22 och onsdag 23 augusti kommer Ekonomismart till Kramfors. De träffar då unga vuxna som deltar i kommunens projekt TRIA. Den avgiftsfria utbildningen, som håller till på Kramfors Folkets Park, tar bland annat upp konsumenträtt, reklam, sparande och samboregler.

Ekonomismart drivs av Konsumentverket, Kronofogden och Finansinspektionen i samarbete med Folkuniversitetet.

Budbärarutbildning
En annan satsning som pågår under veckan är en ”budbärarutbildning”. Denna pågår 22-24 augusti och genomförs av Kronofogdemyndigheten, vänder sig till dem som i sin yrkesroll träffar människor som riskerar att få eller redan har ekonomiska problem. Även här tar man upp orsaker till överskuldsättning, vad man kan göra för att undvika att hamna i ekonomiska trubbel samt vad som händer om man hamnar hos Kronofogden.

En av de tre utbildningsdagarna innehåller fördjupad information till personer som i sitt arbete möter nyanlända utrikesfödda.

För att förebygga att unga hamnar i en skuldsättning som är svår att ta sig ur genomförs en inspirationsdag för lärare och skolpersonal. Inspirationsdagen ger fördjupad kunskap kring ungdomar och skuldsättning.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jessica Westin
TRIA
0612-802 75
073-041 79 20
jessica.westin@kramfors.se

Elisabeth Svanberg
Folkhälsosamordnare
0612-801 92
elisabeth.svanberg
@kramfors.se