Kurt Broman liftade med Per-Erik "Bubben" Eriksson till festen.

29 augusti 2017

Rockabilly för våra äldre

Nostalgi och glädje på högsta nivå! Den rockabillykväll på Frånö Folkets Hus som allaktivitetshandledarna på våra äldreboenden bjöd in lockade storpublik. För vem kan motstå frestelsen att få åka raggarbil en helt vanlig tisdagskväll…?

Elvis, Tommy Steele, Bill Haley, Chuck Berry… tiden är förbi när pensionärer bara lyssnade på dragspel, jazz och roades av bingo. Rockmusik och mullret av en Chevrolet Impala får det nog att rycka i mungiporna hos en och annan på ”hemmet”.

Drygt 100 pers
I alla falla om man ska tro den goda uppslutningen på rockabillykvällen. Cirka 100 personer från kommunens äldreboenden hade en riktig höjdarkväll. 

Ann-Marguerite Nordlund får hjälp av Kvarnbackens Ingela Gradin.

Den som ville fick åka raggarbil till festen. Föreningarna Riverside Cruisers, Bootleggers och Coast League Cruisers ställde generöst upp med bilar.

- Naturligtvis gör vi det! Så här vill vi ju också ha det när vi blir gamla, skojar Bootleggers ordförande Per-Erik ”Bubben” Eriksson.

Musikhandledare Eva Rödén i dansens virvlar.

Gemensam satsning
Initiativtagare till kvällen var alltså de aktivitetshandledare och musikhandledare som finns på kommunens äldreboenden. Malin Olsson som jobbar på Kvarnbacken berättar:
- Vi tyckte att var roligt att göra nåt tillsammans för våra pensionärer. Jag måste också säga att vi fått jättestor hjälp av våra volontärer att ordna festen.

Mat, musik och dans
Grillade hamburgare och musik levererad Sylvia Sandin och Peter ”Lappen” Danielsson vankades under kvällen. Den som hade lust och möjlighet tog sig också en svängom.

Garanterat en uppskattad kväll!

Oldies goldies med Peter "Lappen" Danielsson och Sylvia Sandin.

Arrangörerna och chaffisarna hade kul :)

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef BAS
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se