16 augusti 2018

Virginia är Årets handledare.

Virginia Desamparado Eriksson på Kaptenens vård och omsorgsboende, är utsedd till årets handledare 2018 i Kramfors och därmed nominerad till Årets handledare i Vård- och omsorgscollege Västernorrland.

Virginia är en av Kramfors Kommuns 10 nya språkombud. Hon är även handledare nyanställda och praktikanter.
Virginia är en inspirationskälla och ett föredöme för våra språkelever och nya timvikarier. Hon är ambitiös, och tar hand om våra vikarier och elever på ett föredömligt sätt.

Många nya medborgare kommer till Kaptenen och söker arbete eftersom de hört av sina bekanta att de trivs att arbeta här. Det beror till stor del på Virginias och hennes arbetskamraters goda bemötande, och deras enträgna arbete med att inkludera nyanlända in i vården och det svenska samhället.

Virgina är själv från Filippinerna och har en stor förståelse för hur det är att komma till ett nytt land och ett främmande språk.
Virginia har upprättat en språkpärm, där det finns material för att bli mer språkstark. Hon har tagit foton och skrivit ner vad de olika vårdrelaterade orden betyder.

Hon har en stående punkt på varje APT där vi pratar om hur hela arbetsgruppen kan hjälpa till på bästa sätt. Hon tar sig tid och förklarar på ett enkelt sätt.

Stora gratulationer till Virginia och lycka till i nästa nominering!!!

Årets handledare i södra Norrland utses den 3 september i Härnösand.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef BAS
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se