Magnus Hägglund, LPO Södra Ångermanland, föreläser.

16 augusti 2017

Föreläsning om våld i skolan

Än så länge har eleverna i våra skolor några dagars ledighet innan höstterminen börjar. Lärarna däremot har redan kört igång. Idag fick många av dem samt övrig personal nödvändig kunskap om våld i skolan samt akutsjukvård.

Aulan på Ådalsskolan var fylld till brädden när Magnus Hägglund från lokalpolisområde Södra Ångermanland intog scenen. Han började med att berätta om olika fall av våld i skolor, till exempel attacken som krävde flera människors liv vid grundskolan Kronan i Trollhättan 2015.

I en omvärldsbevakning kan man se att allvarligt våld inträffar med jämna mellanrum i hela världen.

Under de cirka tre timmar som föreläsningen varade fick lärarkåren fundera kring problematik kring våld i skolor samt bakomliggande orsaker. Man gick också in på varningstecken och fick vetskap om hur polisen arbetar. En annan viktig fråga är vad vuxna som jobbar i skolan kan göra för att minimera att fler blir drabbade vid till exempel en utrymning.

- Vi har varit relativt förskonade från våld i våra skolor, samtidigt vet vi att det kan hända när som helst. Därför var det självklart att tacka ja till den utbildning som erbjöds oss, berättar Anki Johnson, tf förvaltningschef BKU.

Fotnot: BKU står för Barn-, kultur och utbildningsförvaltningen

Ådalsskolans aula var fullsatt.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Anki Johnson
Bitr. förvaltningschef BKU
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se