20 oktober 2017

Idéverkstan – årets stipendiater

Stipendiestiftelsen Företagsam skola har utsett Ideverkstan till årets stipendiater. Maria Melander och Rigmor Strömberg mottar stipendiet av landshövding Gunnar Holmgren på residenset i Härnösand den 25 oktober.

– Vi är så glada för det här. Det visar att vi är på rätt väg i vår verksamhet, säger Maria Melander och Rigmor Strömberg vid Idéverkstan.

Idéverkstan tilldelas stipendiet med motiveringen att de på ett ”föredömligt sätt skapat en verksamhet som handlar om att träna barnens entreprenöriella förmågor och lära-för-livet-kompetenser med hållbar utveckling och integration som ledstjärnor”.

Ta-sig-församhet
Maria och Rigmor kallar Idéverkstans koncept för ”ta-sig-församhet”. Med det menas att uppmuntra och bygga vidare på barnens kreativa förmågor samt att skapa samarbeten mellan fritidshemmen och skolan med företag, föreningar och andra aktörer i samhället.

– Det blir viktigt när det är på riktigt. När elever får jobba med reella uppdrag, då höjs motivationen avsevärt, berättar de vidare. 

Idéverkstan är ett projekt inom Kramfors kommun som drivs av fritidspedagogen Maria Melander och Rigmor Strömberg som är förskollärare.

Företagsam skola är en stiftelse som varje år delar ut stipendier till företagsamma elever, lärare och skolledare i Norrland. Stipendiet som Idéverkstan tilldelas är en summa på 50 000 kronor.

Läs mer på
Stiftelsen Företagsam skola Länk till annan webbplats.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Idéverkstan
070-191 67 40
ideverkstan@kramfors.se

Besöksadress
Ådalsskolan, sal G11
Limstagatan, Kramfors

Kontaktpersoner
Maria Melander
maria.melander2@kramfors.se
 
Rigmor Strömberg
rigmor.stromberg@
kramfors.se