17 mars 2020

Fjärrundervisning för elever på Kramfors gymnasium och vuxenutbildningen

Från och med imorgon, onsdag 18 mars, inför Kramfors kommun fjärrundervisning för elever inom gymnasiet och vuxenutbildningen. Vi följer därmed de rekommendationer som regeringen och Folkhälsomyndigheten gått ut med.

– Det är viktigt att betona att vi inte stänger ned själva undervisningen, utan ger den ett annat upplägg, säger bildningsförvaltningens chef Ulrika Hurdén.
– Rekommendationerna säger att vi inte ska bedriva undervisning i skolornas lokaler utan ersätta den med fjärr- och distansutbildning.

För Kramfors kommuns del handlar det om 1200 elever. De skolor och elevergrupper som berörs är:

  • Kramfors gymnasium som omfattar Ådalsskolan och Räddningsgymnasiet Sandö. Vi ansvarar även för den teoretiska utbildning av gymnasieelever på naturbruksprogrammet på Nordvik.
  • Vuxenutbildningen
  • Yrkeshögskolan
  • SFI (Svenska för invandrare)

Bildningsförvaltningens krisledningsgrupp har tillsammans med de olika skolornas rektorer satt upp riktlinjer för hur det hela ska gå till. Alla skolor har sina egna utmaningar att möta och lösningar att hitta.

Ulrika Hurdén är dock optimistisk och tror att det finns en god chans att klara prövningen, då dagens elever är vana vid digital teknik. En hel del av skolorna har dessutom redan förberett eleverna för distansundervisning.

– Det vi fokuserar på nu är att nå ut med information till såväl elever som vårdnadshavare så att alla vet vad som gäller imorgon. Vi räknar med att det tar några dagar, sedan ska alla pusselbitar ha fallit på plats, säger Ulrika Hurdén.

Beslutet om fjärrundervisning gäller tills vidare.


Coronavirus och covid-19

På vår samlingssida kan du som medborgare läsa om hur Kramfors kommun förhåller sig till och hanterar det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Informationen uppdateras fortlöpande.

kramfors.se/coronavirus Länk till annan webbplats.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ulrika Hurdén
Chef bildningsförvaltningen
0612-804 00
ulrika.hurden@kramfors.se