25 mars 2020

Lärare löser varandras sjukfrånvaro

Från och med imorgon, torsdag, bedrivs undervisningen på Högakustenskolans högstadium som vanligt. Den tillfälliga resursbristen rätas upp genom att personal från andra skolor tar de lärarlösa undervisningspassen.

En hög andel av den ordinarie personalen på Högakustenskolan är för tillfället är hemma med förkylningssymptom. För att lösa lärarbristen och skapa utrymme till att planera verksamheten skapade skolledningen ett specialschema för onsdagen som innebar att eleverna fick åka hem något tidigare än vanligt.

Eftersom bildningsförvaltningen har ett stort antal kompetenta pedagoger i sin lärarkår blev lösningen att tre lärare från Ådalsskolan hoppar in tillfälligt.

– Det är svårt att veta hur länge vi behöver denna stöttning, men vi är glada över att allt har löst sig på bästa sätt. Vi står i stadig kontakt med både förvaltning och krisledning för att bedöma läget, säger rektor Erik Fällmer.

Eleverna har fått muntlig information under förmiddagen och skriftliga meddelanden ska skickas till vårdnadshavare under dagen.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Erik Fällmer
Rektor
Högakustensskolan
0612-805 19
erik.fallmer@kramfors.se