Studenter

Studenter

15 maj 2020

Information till anhöriga till studenter på Ådalsskolan

Studentfirandet kommer att bli annorlunda i år på grund av situationen med Covid-19. Ingen vill medverka till ökad smittspridning som kan drabba våra medmänniskor och vi måste hjälpas åt att ta det ansvaret.

Vi på Ådalsskolan vill göra studenten till något fint och minnesvärt i år, även om det inte kommer att ske på det traditionella sättet. Att planera för ett traditionellt studentfirande förefaller direkt olämpligt utifrån ett smittskyddsperspektiv, vilket är det läge vi måste förhålla oss till.

Digital mösspåtagning 1 juni

Ådalsskolan planerar att elever kommer att ha en digital mösspåtagningsceremoni den 1 juni, som kommer att ske via Zoom.

Studentlunch

För de klasser som vill ha en studentlunch, kommer studiehandledarna planera för att boka in detta på någon av dagarna mellan mösspåtagningen och studentdagen.

Studentdagen 9 juni

Vi kommer att dela upp studenten i två omgångar, mellan yrkesprogrammen och de högskoleförberedande. Studenten genomförs inne i skolan, i utdelade klassrum. Klasserna kommer att gå in i skolan genom olika entréer. Eleverna lämnar också skolan genom dessa.

Tiderna för de olika programmen är följande:
11.00-12.00 Högskoleförberedande program
13.00-14.00 Yrkesprogram

Utspringet

Utspringet sker ifrån olika utgångar på skolan. Den som tar emot eleven förväntas vara den som ansvarar för hemtransport – det vill säga så få personer som möjligt som tar emot eleven. Samma sak gäller de som inte åker bil hem (utan som cyklar, går eller annat). Personer som tillhör en riskgrupp eller som är över 70 år ska inte vara på plats.

Firandet med släkten sker hemma.

Viktig information!

Skolan avråder från folksamlingar, och uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Från och med den 14 maj är det inte längre tillåtet att åka studentflak. Transportstyrelsen har på Folkhälsomyndighetens begäran tillfälligt upphävt bestämmelserna som möjliggjort firande på studenflak, karnevalståg och motsvarande. Förbudet gäller till och med den 31 december 2020.

Skolan har vidtagit de åtgärder som har kunnat göras utifrån de riktlinjer som finns för att undvika folksamlingar.

Vid eventuella förändringar av myndigheternas rekommendationer kan omvärdering av arrangemanget komma att ske med kort varsel

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Krister Åkerlund

Frågor kring nyheten?

Peyman Vahedi
Rektor
0612-800 00
peyman.vahedi@kramfors.se