29 juni 2020

Årets lovskola är avslutad

Kramfors kommuns lovskola för högstadiet är avslutad för detta läsår. Lovskolan har arrangerats på Gudmundråskolan och sista dagen för eleverna var i torsdags. Personalen gjorde sin sista dag under fredagen.

– Allas insatser har varit beundransvärda, både med tanke på antalet elever som deltagit och ”Afrikavärmen” som varit, säger Malin Henriksson, verksamhetsutvecklare på bildningsförvaltningen och samordnare av lovskolan.

Nästan hundra elever av kommunens åttor och nior har gått årets lovskola. Att antalet elever varit fler än vanligt är inte Kramfors kommun ensam om, utan kan viss del relateras till den rådande pandemi. Cirka 30% av eleverna har klarat av att nå betyg E i svenska, svenska som andra språk, engelska eller matematik.

På lovskolan har tio av kommunens behöriga och legitimerade lärare arbetat och till sin hjälp har det även funnits ett antal lärarstudenter, resurspedagoger, studiehandledare och gymnasieelever.

– De har gjort en suverän insats i att stötta och motivera eleverna till att nå målen, säger Malin Henriksson

Nu kan alla som varit på lovskolan njuta av ett skönt sommarlov!

På bilden syns Hamza Dougan, studiehandledare, Bjarne Sjödin, mattelärare, Hanifa Isaqh, gymnasieelev, Agnes Törnqvist, mattelärare och Marzia Asadi, gymnasieelev.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Henriksson
Verksamhetsutvecklare
Bildningsförvaltningen
0612-804 30
malin.henriksson@
kramfors.se