31 mars 2021

Kramfors gymnasiesärskola startar fler nationella program

Vid sitt senaste möte beslutade bildningsnämnden att utöka antalet nationella program i gymnasiesärskolan. Från och med hösten erbjuder vi även ”Fastighet, anläggning och byggnation” samt ”Hotell, restaurang och bageri”.

Verksamheten har tidigare utgjorts av det individuella programmet och två nationella program: Skog, mark och djur samt Fordonsvård och godshantering. Nu utökas alltså gymnasiesärskolans utbud med två nya program; ett beslut som fattades i bildningsnämnden den 24 mars.

– Det känns bra att kunna erbjuda fler alternativ till elevgruppen, säger Christer Joald, verksamhetschef för gymnasieskolan, vuxenutbildningen och arbetsmarknadsenheten i Kramfors kommun.

Nordvik perfekt för gymnasiesärskolan
Kramfors kommun bedriver gymnasiesärskoleutbildningar på Nordvik sedan ett antal år tillbaka. De resurser som finns där i form av lokaler, utrustning och personal med rätt kompetens och erfarenhet ger förutsättningar för utbildning med kvalitet.

– Att vi sedan har möjlighet att driva utbildningarna i den fina miljö som finns där, känns verkligen rätt. För de elever som så önskar finns även möjlighet till internatboende med stöd.

Ökat intresse för utbildningarna
För närvarande finns ett ökat intresse för gymnasiesärskolans nationella program, såväl från elever i den egna kommunen som från elever i kringliggande kommuner.

De nya programmen beräknas starta från och med höstterminen 2021.

– Det känns oerhört tillfredsställande att vi kan tillskapa en bättre och mer attraktiv gymnasiesärskola i och med detta beslut, säger bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se

Christer Joald
Verksamhetschef
Gymnasium, vuxenutbildning, arbetsmarknad
0612-802 00
christer.joald@kramfors.se