06 maj 2021

Högstadiet övergår helt till fjärr- och distansundervisning

På inrådan av smittskyddsläkaren, Region Västernorrland, övergår våra två högstadieskolor helt till fjärr- och distansundervisning från och med fredag 7 maj. Beslutet gäller till och med onsdag 12 maj.

– Smittspridningen är så pass stor att vi låter alla elever på Gudmundråskolan och Högakustenskolans 7-9 studera hemma. Det är dessutom lov några dagar, så totalt får eleverna tio dagar då de inte befinner sig fysiskt på skolan, säger Stefan Karlstedt, verksamhetschef för grundskolan.

Ökad smittspridning bland ungdomar
Statistik från regionens smittskyddsenhet visar att smittan av covid-19 är utbredd och ökar i Västernorrland och Kramfors. Ökningen gäller särskilt bland ungdomar i högstadie- och gymnasieålder, men det finns också flera bekräftade fall i yngre åldrar.

– Undervisning utförs bäst på plats genom så kallad närundervisning, men i sådana här extraordinära situationer gör vi allt vi kan för att anpassa verksamheten, säger Stefan Karlstedt och fortsätter:

– Vi är medvetna om att undervisning på distans påverkar elevernas vardag. Därför får rektorerna möjlighet att besluta om enskilda undantag från beslutet.

Önskar hjälp av vårdnadshavarna
Kramfors kommun önskar också hjälp av vårdnadshavarna för att hindra smittspridningen, genom att till exempel inte låta sina barn ha fester, sova över hos varandra eller träffas i stora grupper.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Stefan Karlstedt
Verksamhetschef grundskola
Bildningsförvaltningen
0612-804 91
stefan.karlstedt@kramfors.se