01 april 2022

Bildningsförvaltningens organisation

Vi har en situation inom bildningsförvaltningen som medför behov av såväl omedelbara åtgärder som åtgärder på längre sikt. I korthet handlar det om att en rektor har fått tjänstledigt, en verksamhetschef är sjukskriven och att förvaltningschefen inte längre har kvar sitt uppdrag.

– Vi har så snabbt det varit möjligt vänt på alla stenar och många har visat stor lojalitet och vilja att hjälpa till under den övergångsperiod vi nu befinner oss i, säger bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Tillförordnad förvaltningschef

Anki Johnson, som normalt är verksamhetschef, har av kommundirektören utsetts till tillförordnad förvaltningschef. Uppdraget sträcker sig i första hand till och med 31 oktober. Under den dryga vecka som Anki arbetat med sina nya uppgifter har det varit många och långa interna samtal om hur utmaningarna ska lösas.

– Alla förändringar som listas i den här nyheten är inte färdigförhandlade och beslutade, men vi ser ändå ett värde i att informera om helheten och det förslag som finns, säger Anki Johnson.

Gymnasiet och vuxenutbildning

Inom dessa skolformer finns för närvarande två rektorer och en biträdande rektor. Det är rektorerna Mikael Wiklund och Ylva Hardeson samt biträdande rektor Ann-Louise Nordlöf. Under våren stöttar också rektor Kajsa Forsgren bland annat i gymnasiesärskolan. Från och med 1 juni kommer det att finnas ytterligare två rektorer. Då tillträder de nyrekryterade rektorerna Catharina Karlsson och Monica Bergström.

För att lösa verksamhetens behov under vårterminen har Hemab AB öppnat möjligheten för bildningsförvaltningen att köpa tjänster i form av Ådalsskolans tidigare rektor Peyman Vahedi.

– Peyman för närvarande tjänstledig och på väg att avsluta sin anställning i Kramfors. Han har ändå erbjudit sig att hjälpa till under återstoden av vårterminen till dess att den nya organisationen är på plats, vilket vi är tacksamma för, säger Anki Johnson.

Verksamhetschef Petra Werner är fortsatt sjukskriven och hennes arbetsuppgifter omfördelas till tillfördnad förvaltningschef och övriga i ledningen. Vissa uppgifter kommer sannolikt att behöva skjutas på framtiden.

Grundskola och förskola

Utöver ovanstående föreslås att Stefan Karlstedt, verksamhetschef för grundskolan, blir biträdande förvaltningschef. Elisabeth Sjödin, rektor i förskolan, utses till tillförordnad verksamhetschef för förskolan. Dessa förändringar gäller under samma period som Anki Johnson är tillförordnad förvaltningschef, det vill säga till och med den 31 oktober.

– Den handlingsplan för utveckling som nämnden antagit ligger fast och en nystart av arbetet planeras, avslutar Thomas Näsholm.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Anki Johnson
Tillförordnad chef för
Bildningsförvaltningen
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se

Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se