Carola Viksten, Jenny Altin, Paulina Sundqvist och Anna-Karin Henriksson visar upp sina certifikat.

Carola Viksten, Jenny Altin, Paulina Sundqvist och Anna-Karin Henriksson visar upp sina certifikat.

23 maj 2022

Gudmundråskolans personal fortsätter sitt internationella utvecklingsarbete

”Öka motivationen och motverka utbildningsmisslyckanden” är ett pågående projekt inom Erasmus+ som Gudmundråskolans personal arbetar med. EU-medel på närmare 200.000 kronor är beviljade, vilket gör det möjligt för personalen att delta i internationella kurser och jobbskuggning inom områdena entreprenörskap och skolnärvaro.

Carola Viksten, Jenny Altin, Paulina Sundqvist och Anna-Karin Henriksson har under en vecka i Paris fortbildat sig för att stärka sina kunskaper kring skolnärvaro på kursen ”Reducing Early School Leaving”.

Övriga kursdeltagare var lärare från Bulgarien, Italien, Rumänien, Spanien och Tyskland.

Gudmundråskolans lärare står i ett klassrum fyllt med andra lärare. De berättar om sitt arbete och sin hembygd.


Första kursdagen presenterade varje skola sin enhet och sin hembygd för att därefter jämföra skolsystemen i de olika länderna.

De fyra kommande kursdagarna varvades föreläsningar kring kommunikation, relationer, orsaker till frånvaro, främjande-, åtgärdande- och kompenserande arbete för ökad närvaro med par- och gruppövningar som genererat många skratt och övningar att ta med till klassrummet.

Naturligtvis tog vi även chansen att ta del av den franska historian, kulturen och sevärdheter så som Eiffeltornet och Versailles.

En mycket givande vecka som gett Gudmundråskolans personal fler verktyg för att främja elevers skolnärvaro samt möjlighet att knyta nya kontakter inför kommande internationella samarbeten.

– Vi ser fram emot en spännande fortsättning, säger Carola, Jenny, Paulina och Anna-Karin.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Carola Viksten
Speciallärare Gudmundråskolan
0612-804 74
carola.viksten@kramfors.se