30 augusti 2022

Öppet hus för Docksta friskola och förskola - se de fina lokalerna

En pandemi dök upp när den nya utbyggnaden i Docksta friskola var klar, vilket gjorde att uppvisningen av lokalerna kom av sig. Men nu är det dags! På lördag 3 september bjuder friskolan och Kramfors kommuns förskola in till öppet hus.

– Det ska bli riktigt roligt att få ta emot gäster. Arrangemanget är en samverkan mellan Docksta Friskola ekonomisk förening och vi på kommunen, berättar förskolans rektor Nicklas Börjesson.

Öppet hus håller på mellan klockan 10 och 13. En tipsrunda lotsar dig genom lokalerna och man bjuder på fika i matsalen.

Bakgrund

När babyboomen slog till i Docksta för några år sedan räckte inte de befintliga förskolelokalerna till. Kön till förskoleplatser var lång och till slut var det risk för att en del familjer skulle behöva vända sig av förskolor på andra orter.

Bildningsförvaltningen dammsög bygden på lämpliga fastigheter att flytta till, men hittade inget som var perfekt.

Lösningen blev att Docksta Bordtennisklubb, som äger skolbyggnaden, utökade sina lokaler för att hjälpa sin hyresgäst Kramfors kommun få en större yta att förfoga över. Två förskoleavdelningar är kvar i "gamla" skolan medan den tredje avdelningen håller till i nybyggnaden.

Se en tidigare nyhet:

Förskolan i Docksta har flyttat in i sina nya lokaler (2021-01-22)


Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Niklas Börjesson
Rektor Nordingrå, Ullånger, Dockstas förskolor
0612-81 06 43
niklas.borjesson@kramfors.se