Med hjälp av Qr-koder och AR- (augumented reality/förstärkt verklighet) appar kan du "gömma" bilder, filmer, ljud, webbsidor och så vidare som väcks till liv när du scannar det.
Både QR-koder och AR använder sig av något som kallas för "triggers" alltså att något behövs för att trigga igång/ta fram det du gömt.
I QR-kodens fall är det just QR-koden som är trigger och du läser av koden med en sk QR-kodscanner.
I AR kan du däremot exempelvis ha en text, en pärlplatta eller en viss konstruktion av klossar som triggar igång det du gömt.
Materialet du gömmer måste finnas på nätet. Därför är det av största vikt att du tänker på integritetsfrågan om du laddar upp eget material.
Enkel app som samlar allt från länkar till bilder och ljud på en och samma ”plats” för att förvandla till en QR-kod som du kan dela med dig av på flera sätt.
Appen kostar 40 kr i Appstore
Du hittar mer info om appen på Skolappars sida.
Websida som snabbt och smidigt gör om din länk till en QR-kod.
Klicka här för att komma till sidan.
Med hjälp av denna AR-app kan du ex få en pärlplatta eller ett foto att "få liv". Pärlplattan eller fotot blir, som QR-koden, det som triggar fram ditt digitala material.
Du väljer först vad du vill ska visas när appen läser triggern, detta måste på något sätt finnas tillgängligt på webben, sedan kopplar du detta till den trigger du vill ha ex en pärlplatta. Man håller appens kamera mot pärlplattan och då visas det som du gömt ex film när barnet pratar om sin pärlplatta eller ett foto när barnet bygger pärlplattan. OBS! Tänk på att filmen måste vara avidentifierad!
Du skulle även kunna använda Aurasma i skrivinlärning. Ex skulle ordet ALDRIG skrivet i ett visst teckensnitt kunna trigga igång en film där någon säger: ALDRIG stavas ALDRIG med två L.
En viss möblering i ett rum eller ett visst mönster av klossar kan även der vara en trigger för att exempelvis få fram nästa uppdrag i en uppdragsjakt.
Givetvis kan eleverna göra detta till varandra.
Appen är gratis och finns både i Appstore och Google play.
Denna app får målarbilder att få liv. Speciella målarbilder som du skriver ut från från Quivers hemsida.
Alla målarbilder är gratis att skriva ut från hemsidan men vissa bilder måste man köpa för att kunna "väcka dem till liv".
Uppdaterad: 2018-01-25 Sidansvarig: Ida Nordvall
Kontakt
Kom in, kundtjänst
Tel: 0612-800 00
Besöksadress
Torggatan 2
Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors
Kontaktpersoner
ida.nordvall@kramfors.se
Tel: 0612 - 80402
linda.dahlkvist@kramfors.se
Tel: 0612 - 80077
Vi bryr oss. Om dig, varandra och alla andra. Det är med stolthet vi berättar om den vackraste av platser som formats av älven, havet, skogen, kulturen, världsarvet Höga kusten och skiftande epoker. Kramfors kommun blickar framåt, mot en framtid där vi fortsätter att generöst säga hej och välkommen hem till oss.
Kramfors kommun, 872 80 KRAMFORS
Telefon: 0612-800 00
E-post: kommun@kramfors.se
Organisationsnummer: 212000-2429
km är Högakustenleden
svenska världsarv finns i Kramfors
mm per år är landhöjningen i Höga kusten
meter är spännvidden mellan Högakustenbrons pyloner
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.