17 januari 2017

Lucktomten såld

Första steget mot nya lägenheter är taget! Kramfors kommun har sålt den så kallade lucktomten bredvid Willys i centrala Kramfors. Köpare är Husindustrier AB, som planerar för ett flerbostadshus med bland annat 18 hyreslägenheter.

Försäljningen av lucktomten togs upp som en punkt vid Kommunstyrelsens sammanträde förra veckan.

– Det är en verkligt positivt händelse, som jag hoppas ska få spin off-effekt. Vi har behov av nya bostäder i kommunen, därför är det glädjande när en extern aktör vill satsa, säger kommunstyrelsens ordförande Jan Sahlén (S).

Målmedvetet arbete

Tomten, som går under namnet Trädgårdsmästaren 7, ligger centralt beläget i Kramfors på Limstagatan. Kommunen köpte tomten för cirka två år sedan, därefter har ett intensivt arbete pågått för att hitta en entreprenör med utvecklingsidéer.

– Husindustrier AB har tecknat avtal med oss om Trädgårdsmästaren 7. Företaget ska nu lämna in en bygglovsansökan, berättar näringslivsutvecklare Janne Mellander, som tillsammans med övriga på Samhällsavdelningen arbetat för att få affären att gå i lås.

Kramfors blir nordligaste mål

Husindustrier AB producerar prefabricerade moduler till flerbostadshus i sin egen fabrik i Munkfors. De har byggt på många ställen i södra Sverige och även Tyskland. Kramfors blir deras nordligaste destination. 

Lägenheter och butiksyta

Det som finns på ritbordet är ett fyra våningar högt hus med 18 hyresrätter samt en butiks- och kontorsyta på bottenvåningen. Lägenhetstyperna blir ettor, tvåor och treor. Allt är planerat enligt gällande detaljplan.
 
– Än så länge är det för tidigt att säga när lägenheterna är klara, bygglovet är ju inte ens inskickat än, men enligt deras preliminära tidsplan beräknas inflyttning till första kvartalet 2018, säger Janne Mellander.

Lämna intresseanmälan

Den som tycker att det låter intressant med lägenhetsbygget kan läsa mer på Husindustriers hemsida. Där kan man också lämna en intresseanmälan.

www.bandhagshus.se/visa_objekt.php?ID=116 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Det politiska beslutet:
Jan Sahlen (S) Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
jan.sahlen@kramfors.se

Sakfrågor:
Staffan Östman
Chef samhällsavdelningen
0612-803 07
staffan.ostman@kramfors.se