30 maj 2017

Planerad återvinningscentral vid Centrum i Ullånger

Kommunen planerar att bygga en återvinningscentral bakom Centrum i Ullånger. Onsdag 7 juni kl 18.30 bjuder vi därför in till informations- och dialogmöte.

I den avfallsplan som Kommunfullmäktige antog 2015 finns ett mål om ta fram ett förslag på layout och lokalisering av en mindre återvinningscentral i kommunens östra del. Ett förslag finns nu att bygga den i Ullånger bakom Centrum.

En återvinningscentral är en bemannad inhägnad anläggning där man kan lämna grovavfall sorterat i olika containrar, elavfall, farligt avfall och vitvaror.

Redan idag finns en återvinningsstation för förpackningar och tidningar på platsen. Den planeras att läggas i direkt anslutning utanför det inhägnade området.

Varför är Ullånger ett bra ställe att bygga på?

  • Orten ligger inom ett avstånd på 1-2 mil från orter som Herrskog, Torrom, Nordingrå och Docksta.
  • Hela kommunens kustområde, både fasta boende och fritidshus, får en bättre service.

Markägare är Kramfors kommun och Ullångers Resurs Centra ekonomisk förening.

Vill du veta mer om hur allt ska se ut, vilka funktioner som ska finnas, när det ska börja byggas? Varmt välkommen till Centrum den 7 juni!

Medverkar gör Åsa Eriksson, avfallschef, Peter Levin, chef tekniska avdelningen, och Malin Svanholm, ordförande Miljö- och byggnämnden, Ida Stafrin, blivande oppositionsråd (C).

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Annamaria Berglund
Enhetschef avfall
annamaria.berglund@
kramfors.se