21 december 2018

Föreläsning på Ådalsskolan
om 100% förnybart

Projektet ”Vindkraft – generator för hållbar utveckling” har den senaste tiden föreläst i länets högstadie- och gymnasieskolor om Sveriges arbete med att ställa om till 100% förnybar elproduktion till år 2040. I måndags besöktes Ådalsskolan.

Cirka 70 elever vid el- och energiprogrammen fick då lyssna till projektkommunikatören Erik Löfgren. En viktig del i föreläsningen var att informera om vilka jobbmöjligheter som omställningen från fossila bränslen till förnybara elkällor kan innebära för unga i framtiden.

- Det är spännande att träffa ungdomarna och diskutera elproduktion med dem och de utmaningar vi står inför framtiden när Sverige ska ställa om till elproduktion till 100 % förnybart till år 2040. Vi vuxna har mycket att lära av den generation som ska vid efter oss! säger Erik Löfgren i en kommentar på projektets webbsida.

Projektinformation

Vindkraft – generator för hållbar utveckling ägs av Sollefteå kommun. Ett stort antal branschföreträdare, myndigheter och organisationer samt kommuner deltar i projektet, till exempel Kramfors kommun. Projektet har pågått i ett och ett halvt år och avslutas vid nästa årskifte.

Målen med projektet är att säkerställa kompetensförsörjning, vara en mötesplats för producentföretag och ta fram nya plattformar för kommunikation som passar målgrupperna.

Läs mer om projektet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Janne Mellander
Näringslivsenheten
0612 - 801 06
janne.mellander@kramfors.se