27 februari 2019

Ambassadörerna ökar hela tiden – är nu 236

Anmälningarna till att bli ambassadör för Kramfors som bra kommun att bo och leva i fortsätter att strömma in, vilket är roligt och inspirerande. Några av de 236 ambassadörerna träffades i tisdagskväll vid en nätverksträff på Höga Kusten Airport.

– Vi bjuder regelbundet in till möten runt om i kommunen. Genom att träffas ute på olika ställen och verksamheter visar vi på att det finns väldigt mycket att vara stolt över, berättar Hjördis Åsander Rislund, näringslivsutvecklare och fortsätter:

– Träffarna är dessutom perfekta möjligheter att få värdefull kunskap och information samtidigt som man nätverkar.

Flygplatschef Per Enroth inledde kvällen med att hälsa alla välkomna och berätta om flygplatsen. Därefter berättade Sture Andersson, som är enhetschef för näringsliv och utveckling, om vad som är på gång i kommunen. Allt från vindkraft och turism till kultur, hållbarhet och näringsliv berördes.

Att vara ambassadör är ju på sätt och vis att ta på sig rollen som värd. Att tala gott om sin hembygd, agera välkomnande, få andra att känna sig välkomna. Som en trevlig punkt på dagordningen lottade därför Hjördis Rislund Åsander ut två böcker av Jan Gunnarsson om värdskap.

– Kvällen avslutades med en rundvandring på flygplatsen, vilket var intressant. Vi fick bland annat se ett enormt fordon som plogar flygbanan.

Vill du komma med på nästa träff?
Den som inte hade möjlighet att delta vid tisdagsträffen behöver inte misströsta. Redan nu på tisdag, den 5 mars, anordnas en ambassadörsträff på Länsmansgården i Lugnvik. Vill du komma? Anmäl dig till Hjördis, se kontaktrutan.

Läs mer om ambassadörsnätverket

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Hjördis Rislund Åsander
Näringslivsutvecklare
0612-805 03
hjordis.asander@kramfors.se