19 augusti 2020

Byggstart av återvinningscentralen i Ullånger flyttas fram

Byggstarten av återvinningscentralen i Ullånger skjuts upp, eftersom bygglovet överklagats. Nya tidsplaner håller på att tas fram och presenteras här på kramfors.se under hösten.

Den 9 juni fick Kramfors kommun bygglov för den planerade återvinningscentralen i Ullånger. Bygglovet har därefter överklagats till Länsstyrelsen Västernorrland, som nu ska besluta om ärendet.

När Länsstyrelsen tagit sitt beslut kan det i sin tur överklagas till Mark- och miljödomstolen. Även deras beslut kan överklagas och om Mark- och miljööverdomstolen väljer att ta upp ärendet kan det bli där ärendet slutligt avgörs.

Den ursprungliga tidsplanen med invigning av den nya återvinningscentralen i slutet av oktober i år gäller därför inte längre. Byggnads AB Lennart Eriksson, som är totalentreprenör för projektet, har fått i uppdrag att ta fram två alternativa scenarier.

– De kommer att ta fram tidsplaner för bygget beroende på om vi får besked under hösten 2020 eller först till våren nästa år. Skulle bygglovet upphävas får vi ta omtag, säger Annamaria Berglund, enhetschef för avfall och återvinning på Kramfors kommun.

– Självklart hoppas vi på att kunna komma igång med bygget så snart som möjligt men processen måste få ta den tid den tar.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Annamaria Berglund
Enhetschef
Avfall och återvinning
0612-803 44
annamaria.berglund@
kramfors.se