11 mars 2021

Parkster ersätter P-skiva för parkering på Gallerian Christoffer

Krambo ersätter systemet med P–skiva på parkeringsplatsen till Gallerian Christoffer i Kramfors.
I fortsättningen gäller Parkster vid parkering och då antingen via sms, talsvar eller genom att använda Parksters app.

Man kan redan nu använda Parkster vid nämnda parkeringsplatser men P–skiva gäller parallellt fram till 30 april.

Det nya systemet erbjuder även fortsättningsvis två timmars gratis parkering vardagar klockan 9–18, men med Parkster kan man nu även välja en längre parkeringstid till en kostnad av 5 kr/timme eller 20 kr/dygn. Lördagar–söndagar är det gratis att parkera både på gallerian och vid Krambos gästparkeringar.

– Du behöver inte längre P–skiva eller riskera böter om du inte hinner tillbaka till bilen inom två timmar. Med Parkster kan du också ange längre tid än två timmar och även justera tiden om du avslutar parkeringen tidigare eller senare än du beräknat, säger David Berglund på Krambo.

Kramfors kommun avvaktar

Det har förekommit en diskussion i produktionsnämnden på Kramfors kommun om att eventuellt införa Parkster för betalning vid parkering även på andra platser i centrala Kramfors. Närmare bestämt på Torggatan, Biblioteksgatan, Viktoriagatan, Stationsgatan och vid Ådalshallen.

– Här är beskedet att vi måste avvakta ett beslut för parkeringsstrategin i centrum innan det kommer att ska någon förändring, säger Peter Levin, teknisk chef på Kramfors kommun.

Uppdaterad: Sidansvarig: Linnea Nilsson

Frågor kring nyheten?

Peter Levin, chef
Tekniska avdelningen
0612-803 00
peter.levin@kramfors.se