15 september 2021

Detaljplan beslutad för bland annat kvarteret Braxen och Muraren

Kommunstyrelsen beslutade den 14 september att anta den nya detaljplanen för kvarteren Braxen, Muraren med flera. Detaljplanen ska skapa möjligheter för förnyelse och utveckling av området mellan Kramfors centrum och Kyrkviken.

– Vi ska möjliggöra för verksamheter och näringsliv att utvecklas. Den nya detaljplanen ser till dagens och framtidens utvecklingsbehov och skapar förutsättningar för tillväxt, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tidigare detaljplaner är från mellan 1958 och 1991 och all mark var planlagd med användningen industri. Genom åren har verksamheterna på området successivt bytts ut från industriverksamhet till en blandning av handel, service och verksamheter. Den nya detaljplanen är mer flexibel för vilken verksamhet som får bedrivas på området och tillåter verksamheter att byta eller komplettera industri till användning kontor, service, handel och centrum.

Planförslaget föreslår ingen ny infrastruktur eller byggrätt, jämfört med tidigare planer.

Planen börjar gälla tre veckor efter den dag beslutet annonseras på den digitala anslagstavlan på kommunens webbsida. Om beslutet överklagas av de som lämnat synpunkter tidigare så gäller inte planen förrän det finns beslut i överklagningsärendet. Den som har rätt att överklaga beslutet har fått meddelande om detta.

Detaljplanen gäller: Braxen 3-6, Limsta 18:291 och 18:4, Hörnan 18:4 och Muraren 3-8

Till antagandehandlingarna Öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad: Sidansvarig: Annica Kjellin Fahlgren

Frågor kring nyheten?

Stina Sahlén
Planhandläggare
Tel: 0612-803 61
stina.sahlen@kramfors.se

Fanny Sundelin
Planhandläggare
Tel: 0612-80347
fanny.sundelin@kramfors.se