Fredrik och Annelie Thelin. Nya Nordingråbor.

23 december 2021

Familjen Thelin flyttade från Åre – hittade drömboende i Nordingrå

Hyndtjärnsön i Salsåker, Nordingrå, har fått tre nya invånare. I början av vintern flyttade familjen Thelin från Hålland i Åre kommun, till huset alldeles vid Ullångersfjärden.


– Vi har sökt ett boende i Kramfors kommun under en tid och det här motsvarar allt vi letade efter och lite till, säger Fredrik Thelin.

Det är han, hustrun Annelie och deras gemensamma barn Alma, sju år, som valt att lämna den jämtländska fjällvärlden för Höga Kusten.

– Jag är född i Ullånger och Annelie kommer från Örnsköldsvik. Under sex år har vi haft säsongsplats för vår husvagn på Kustladan och ju mer tid vi tillbringade i Kramfors kommun, desto starkare blev längtan efter att bosätta oss här, säger Fredrik.

Men det rätta objektet ville inte dyka upp.

– Vi hade i princip ställt in oss på en vinter till i Jämtland, när den här fastigheten utannonserades, berättar Annelie.

Sedan gick allt snabbt.

– En fredagskväll såg vi annonsen på nätet, dagen efter var vi på visning och tisdagen veckan därpå hade vi skrivit på papperen.

Havsnära läge

Boningshuset är relativt litet – 70 kvadratmeter – men ligger bara några meter från havet. På tomten finns en brygga, båthus och ett rymligt gästhus.

– Lokala hantverkare har jobbat med en del ombyggnader i huset, sedan kommer vi att ta andra projekt allt eftersom, säger Fredrik.

Han kommer under en tid att pendla mellan Nordingrå och Järpen, där han jobbar som grundskolerektor på Racklöfska skolan.

– Det är ett fantastiskt bra jobb och jag har en lite övernattningslägenhet som jag bor i under veckorna. Men jag söker efter ett jobb på närmare håll. Det håller inte att pendla så här långt under någon längre period.

Annelie, som tidigare var verksamhetschef för förskolorna i Åre kommun, har fått jobb som rektor på Örnsköldsviks kommun. Och Alma har börjat på Ullångersskolan.

– Allt känns bra för oss alla tre och alla i byn har varit enormt hjälpsamma och välkomnande, säger Fredrik.

”Starkare framtidstro”

Den första tiden på Hyndtjärnsön har handlat mycket om att göra sig hemmastadd och sätta nya rutiner. Nu har det blivit mer av vardag.

– Även om det ska bli roligt att fira jul i vårt nya hem ser vi förstås mest fram emot att uppleva den första sommaren här, säger Annelie.

– Det kommer att bli magiskt, med det här läget och den underbara utsikten.

Både hon och Fredrik har en positiv känsla av utvecklingen i Kramfors kommun.

– Det är helt annat än när jag växte upp, säger Fredrik.

– Min uppfattning är att det finns en mycket starkare framtidstro nu. Det finns många duktiga företag och Höga Kusten som varumärke bidrar till att höja attraktionskraften för Kramfors. Jag tror att fler kommer att vilja flytta hit de kommande åren.

Bygga, bo & miljö

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Marie Böhlin
Projektledare
Tel: 0612-800 85
marie.böhlin@kramfors.se