23 maj 2022

Samråd för detaljplan för Babelsberg

Det finns planer på att utveckla området på och kring Babelsberg och ett förslag till detaljplan har tagits fram. Planförslaget är nu ute på samråd, vilket innebär att allmänheten har möjlighet att framföra synpunkter på det.

Detaljplanens övergripande syfte är att ge möjlighet till fler bostäder och samtidigt utveckla och stärka tillgängligheten till de befintliga natur- och kulturvärden som finns på Babelsberg. Detaljplanen bedöms ha stöd i kommunens översiktsplan samt fördjupad översiktsplan för Kramfors stad.

Handlingarna till detaljplanen hittar du på kramfors.se/babelsberg Länk till annan webbplats.

Det här planen hanteras med ett utökat förfarande, det vill säga samråd, granskning och antagande. Kommunen förväntas anta planen innan årsskiftet 2022-2023.

Har du frågor och funderingar om planförslaget?
Kontakta gärna våra planhandläggare, kontaktuppgifter finns i rutan intill. Du hittar oss även på Ringvägen 34 i Kramfors, boka gärna tid innan du besöker oss för att få bästa möjliga hjälp.

Lämna dina skriftliga synpunkter senast den 13 juni 2022 till
Miljö- och byggavdelningen, 872 80 Kramfors eller via e-post till mob@kramfors.se.

Rätten att överklaga
Den som inte framfört skriftliga synpunkter senast under granskningen och uppgett namn och fullständig adress kan senare förlora rätten att överklaga beslutet om att anta detaljplanen.

Bygga, bo & miljö

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Information


Kontakta planhandläggare genom att ringa vår växel 0612-800 00
eller skicka e-post till mob@kramfors.se