08 september 2017

Ida Stafrin - nytt oppositionsråd

Sedan en vecka har Kramfors kommun ett nytt oppositionsråd. Ida Stafrin (C), som efterträder Bertil Böhlin, är uppvuxen i Ullånger och har länge arbetat åt kommunen. Nu blir hon politiker på heltid med fokus Kramfors - en hel kommun.

Hej där, Ida, hur är läget?
- Tack, det är bara bra. Jag började tjänsten som oppositionsråd i fredags, så jag känner mig både glad och förväntansfull inför mitt nya uppdrag.

Är alla bitar på plats nu inför ditt tillträde?
- Vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde valdes jag till Bertil Böhlins efterträdare som företrädare för oppositionen och till olika uppdrag tjänsten för med sig. Vid tisdagens kommunstyrelse ska beslut fattas att jag kommer med i dess arbetsutskott.

Men du sitter inte med i kommunfullmäktige?
- Nej, och det kommer jag inte heller att kunna göra förrän efter nästa års val. Jag tänker delta vid sammanträden, men har inte mandat att rösta. Vi har dock en bra dialog dels inom centerpartiet, dels med övriga oppositionspartier, så jag ser inte det som något problem.

Vem är Ida Stafrin egentligen?
- Jag är en 35-årig kvinna uppvuxen på lantgård i Ullånger. Nu bor jag i Sjöland (mellan Ullånger och Docksta) med min man Bruno och våra barn Alice, sex år, och August, fyra år. Jag är hemtam i kommunhuset, eftersom jag sedan år 2009 jobbat här som inflyttningsledare, inom kundtjänsten och nu senast som delprojektledare för Hållbara resor.

Kommer du att jobba heltid som politiker?
- Till en början har jag kvar några uppdrag som tjänstperson, men på sikt blir det politik till hundra procent.

Vad vill du med din politiska gärning?
- Jag hoppas kunna väcka ett intresse för politik och utvecklingsfrågor bland kommuns invånare. Jag gör ingen grej av att jag är kvinna, men jag tror att jag med min i sammanhanget relativt unga ålder och entusiasm kan väcka nyfikenhet. Det ska bli väldigt roligt och inspirerande att möta människor.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Ida Stafrin (C)
Oppositionsråd
ida.stafrin@kramfors.se

Peter Carlstedt
Kommunchef
0612-801 10 peter.carlstedt@kramfors.se