20 september 2017

Vi planerar för fler utbildningar

De utbildningar som bedrivs via Yrkeshögskolan Höga Kusten är en viktig del av vårt utbildningssystem. Inför hösten 2018 ansöker vi därför att få starta tre utbildningar.

Det handlar om:

  • Psykiatrispecialiserad undersköterska/vårdare/stödpedagog (40 veckor)
  • Arbetsledare inom bygg- och anläggning (83 veckor)
  • Butiksledare (30 veckor)

- Yrkeshögskolan är eftergymnasial och fyller en viktig roll för att kompetensförsörja både det privata och offentliga näringslivet, säger Jonne Norlin (S), Bistånds-, arbetsmarknads- och sociala servicenämnden.

För de som vill vidareutveckla sig, men ändå inte plugga på universitet kan den här utbildningsformen vara ett bra alternativ

Bidrar till samhällsbygget
Kramfors kommun ska vara en attraktiv kommun att leva och studera i. De studerande som väljer att flytta hit bidrar en hel del till samhällsbygget, en hel del stannar dessutom kvar i kommunen efter avslutad skolgång.

Pågående och nya utbildningar
Idag har vi tre pågående utbildningar; arbetsledare inom bygg- och anläggning, specialiserad undersköterska inom demensvård och mätningstekniker.

- BAS-nämnden gav idag vuxenutbildningen i uppgift att göra ett omsök på arbetsledarutbildningen. De två andra är nya, som vi hoppas mycket på.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jonne Norlin (S)
Ordförande BAS-nämnden
073-275 87 50
jonne.norlin@kramfors.se

Anna-Stina Fors Sjödin
Förvaltningschef BAS
0612-802 34
annastina.fors.sjodin@
kramfors.se