11 oktober 2017

Positivt förslag för Höga kusten airport

Trafikverkets flygutredning 2019-2023, som lämnats på remiss idag, föreslår att sträckan Kramfors/Sollefteå-Arlanda ska omfattas av den allmänna trafikplikten.

Går beslutet igenom innebär det att flygtrafiken vid Höga kusten airport upphandlas av Trafikverket för perioden 2019-2023.

– En jätteviktig signal om att Höga kusten airport är viktig för Kramfors och Sollefteå kommuners näringsliv och det destinationsarbete som vi tillsammans arbetar för i Höga kusten, säger Gudrun Sjödin, styrelseordförande i Höga kusten airport.

Trafikverkets flygutredning bedömer nu att sträckan Kramfors/Sollefteå-Arlanda ska ingå i det riksomfattande systemet. Skälen bedöms vara jämförelsevis något svagare än för andra sträckor men det finns dock tillräckliga skäl för att motivera allmän trafikplikt.

”Tidsvinsterna med flygtrafiken är dock betydande och bedöms tillsammans med det lokala näringslivets behov av snabba resor vara tillräckliga skäl för allmän trafikplikt.”, skriver Trafikverket i sin utredning.

Läs mer på Trafikverkets webbplats: Trafikverkets flygutredning ger positiv effekt i norra Sverige Länk till annan webbplats.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Gudrun Sjödin (S)
Vice ordförande kommunstyrelsen,
Styrelseordförande
Höga kusten airport

0612-800 00
gudrun.sjodin@kramfors.se