21 mars 2018

Earth Hour – tillsammans för planeten

Lördag den 24 mars klockan 20.30–21.30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Tillsammans kan vi skapa förändring, så varför inte låta årets Earth Hour bli startskottet för ett mer planetvänligt liv?

Kramfors kommun deltar i Earth Hour genom att släcka gatubelysning i några områden i centralorten. Delta även du i manifestationen för en hållbarare värld!

Årets Earth hour-tema: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet

Har du tänkt på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden? Bara maten vi äter står för cirka en tredjedel av de svenska hushållens klimatfotavtryck och vår överkonsumtion bidrar till att djur och natur tar stryk. Faktum är att om alla på jorden levde som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 planeter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Men vi har bara en. Därför behöver vi ta stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränsen för vad vår enda planet klarar av – ett One Planet Life. Det fina är att vi har alla möjligheter att avsevärt minska vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparar pengar och får positiva hälsovinster.

Vad kan du göra redan idag?

Tillsammans gör vi skillnad!

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Sofia Larsson

Frågor kring nyheten?

Sofia Larsson, Hållbarhetsutvecklare
Tel: 0612-800 86
sofia.larsson@kramfors.se