04 juni 2018

Landshövding Berit Högman besökte Kramfors kommun

Den 1 juni besökte landshövding Berit Högman Kramfors kommun. Med kommunalrådet Jan Sahlén som ciceron tillsammans med ett antal andra tjänstepersoner fick hon en fin rundtur till några av våra företag.

Berit Högman inledde dagen med ett platsbesök på MSB där Ann-Kristine Elfvendal tog emot och berättade om verksamheten på Sandö. Det genomfördes även ett videosamtal via länk med Sven-Eric Söder på Folke Bernadotteakademin i Stockholm.

Därefter fick Berit en inblick i den utbildning som finns på Träakademien på Vallen i Kramfors samt dess framtida ekonomiska utmaningar.

Ökad kunskap och förståelse för näringslivets villkor

Orsaken till att Berit Högman bjöds in till träff var att vi skulle få en möjlighet att visa på goda exempel ur kommunens näringsliv. Genom att besöka företag och prata med näringsidkare ökar såväl kunskapen och förståelsen om vilka villkor som råder.

Infrastruktur och kompetensförsörjning

VD Heikki Husso tog emot på Mondi Dynäs AB. Han informerade om företagets verksamhet och visade upp anläggingen där världens starkaste papper tillverkas. Infrastruktur med fungerande tåg och kompetensförsörjning är viktiga framtidsfrågor för Mondi som förmedlades vid träffen.

Nästa stopp blev på Box destilleri där Thomas Larsson delgav kunskap hämtade ur whiskyns värld. Även lunch intogs på Box.

Samtal om lagar, strandskydd och stöd

Dagen avslutades med ett besök på Skidstahus i Ullånger. Där fick landshövdingen ta del av VD Leif Svanholms berättelse om den spännande utvecklingsresa företaget gjort samt en inblick i de utmaningar man står inför.

Frågor som berör plan- och bygglagen samt strandskyddets begränsningar ventilerades. Även frågor som berör stödområden för våra företag lyftes.

Med på resan var kommunstyrelsens ordförande Jan Sahlén, Jenny Lindgren och Hans Olofsson från Länsstyrelsen samt Susanne Königson och Janne Mellander från Kramfors kommun.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jan Sahlén (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04 jan.sahlen@kramfors.se