Foto: Pär Olert

24 oktober 2018

Kulturutskottet flyttas
till blivande Bildningsnämnden

De frågor som behandlats i Kulturutskottet flyttas till den kommande Bildningsnämnden. Det beslutade BKU-nämnden idag, onsdag.

Kulturen är en särskilt utvald och prioriterad fråga för Kramfors kommun. Kulturutskottet, som såg dagens ljus i oktober 2016, har dock inte haft särskilt många politiska ärenden att hantera. I genomsnitt har man sammanträtt tre gånger per år och behandlat ärenden som att utse årets kulturstipendiat samt vinnare av hedersstipendiet.

– Även om jag själv är ordförande i utskottet tycker jag att det i rådande budgetläge är korrekt att flytta in kulturfrågorna i nämnden igen, säger Barn-, kultur- och utbildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Ett separat utskott kostar cirka 4000 kronor för deltagande politiker i arvode, förlorad arbetsinkomst och resor. Det innebär cirka 12 000 kronor per år för tre sammanträden. Därtill kommer handläggningstid för tjänstepersoner.

– De kulturärenden som kräver ett politiskt beslut ryms galant i den ordinarie politiska styrkedjan, säger Thomas Näsholm.

Fotnot: Barn-, kultur- och utbildningsnämnden byter från och med årsskiftet namn till Bildningsnämnden.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Thomas Näsholm (S) Ordförande BKU-nämnden
0612-805 86 thomas.nasholm@kramfors.se