03 december 2018

Diplom för upphandling av närodlat och Norrlandsvecka 

Katharina Lindström, hyllades på upphandlingsdagen i Sundsvall den 20 november med LRFs diplom för innovativ svensk matupphandling 2018. Motiveringen löd "för en kreativ upphandling av utmärkta svenska råvaror."

– Jag fick äran att ta emot priset men det är hela kostenhetens förtjänst att vi kunde genomföra Norrlandsveckan, säger Katharina Lindström, kostchef.

Idén om en Norrlandsvecka föddes när den gångna sommarens torka ställde till det för våra lantbrukare.

– Tanken var att alla som serverades mat från våra kök, skulle få njuta av så många närodlade produkter som möjligt på sin tallrik.

Från palt till regnbåge

Katharina arbetade sedan fram olika menyer med norrlandstema tillsammans med kommunens upphandlade grossist. Under veckan serverades bland annat paltbröd från Ullånger, potatis från Höga kusten, grönsaker från Torsåker och regnbågsfilé från Kalix. Menyerna var anpassade för varje målgrupp; elever inom förskola och skola samt seniorer inom äldreomsorgen.

–Norrlandsveckan var ett sätt för oss att arbeta vidare med kvalitet, folkhälsa och ekologisk hållbar mat samtidigt som vi ville stötta lokala producenter.

Lokala råvaror

I våra kök lagas maten till övervägande del av svenska råvaror. Lokala producenter uppmuntras alltid att lägga anbud i våra upphandlingar.

– Lokalproducerat är väldigt viktigt för Kramfors kommun därför känns det också extra fint att vårt arbete uppmärksammas, avslutar Katharina. 

Läs mer

LRF:s diplom för Innovativ svensk matupphandling 2018 Länk till annan webbplats.

Vi stöttar svenska bönder genom en Norrlandsvecka

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Katharina Lindström
Kostchef
0612-804 14
katharina.lindstrom@kramfors.se